Extra info

Micro-Needling

Behandlingen ökar hudens egen produktion av kollagen, reducerar ärr och fina linjer samt minskar porernas storlek genom avancerad fraktionerad nålbehandling . Hudens yta stimuleras till nyproduktion av naturligt kollagen och fina micro kanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. 

Kanalerna som skapas transporterar ner produkten genom de mikroskopiska hålen samt stimulerar kollagenproduktionen genom en kontrollerad skada. Resultatet blir en jämnare och fastare hud med mer lyster. 

Med Micro-Needling förbättras och föryngras hudens struktur både i det översta hudlagret och djupare ner i dermis.

 • Lyster/uppfräschning:
  1-2 behandlingar med 4-6 månaders mellanrum

 • Hudföryngring:
  4-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum

 • Akneärr:
  6-8 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum  

 • Antal behandlingar varierar för varje patient

Din hud kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar.  Vanligtvis ser du resultat efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar.

Efter behandlingen kan huden vara röd och lite svullen. Normalt lägger sig detta efter ett par timmar.

För att undvika infektion bör du avstå från följande det första dygnet:

 • Hård fysisk träning
 • Varma bad, jacuzzi eller bastu
 • Brun utan sol
 • Smink 
 • Sol och UV-strålning

Vi rekommenderar att du använder SPF 50 UVA/UVB hemma efter behandlingen för skydda huden.

NCTF Vitamin Cocktail

Filorgas NCTF Vitamincocktail innehåller 53 aktiva ingredienser + hyaluronsyra som effektivt återfuktar huden, förbättrar hudens lyster, ger en jämnare hudton, minskar torrhetsrynkor och ger en finare hudstruktur. 

Filorga NCTF Vitamincocktail tillsammans med microneedling är en idealisk behandling för ansikte, hals och dekolletage. Behandlingen har en dokumenterad effekt med +49 % lyster, +41% återfuktning och +47% förbättrad hudton. För bästa resultat rekommenderar vi en kur på 3-6 behandlingar men det går även att komma på en enstaka behandling för uppfräschning av huden.

De första 3 behandlingarna ges med 2-4 veckors mellanrum och resterande med 1-3 månaders mellanrum,

 • 12 vitaminer (A, B C, E)
  Som stimulerar livsviktiga cellfunktioner 
 • 23 aminosyror
  Som ökar protein produktionen
  som skapar elastin och kollagen 
 • 6 enzymer
  Som ökar hudens metabolism 
 • 5 nukleinsyror
  Som aktiverar cellulär kommunikation 
 • 6 mineraler
  Som bevarar den som förebygger mineralbrist 
 • 1 antioxidant
  Som bekämpar fria radikaler 

Botulinum toxin typ A

Botuliniumtoxin typ A, mer känt som Botox, är idag en mycket beprövad och effektiv metod för att släta ut rynkor.

Genom att injicera medlet i musklerna blockeras nervimpulserna och får muskulaturen att slappna av och resulterar då i reducerade rynkor och slätare hud. Medicinskt används botox även för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän, överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling) och muskelspasmer.

Man kan även göra en förebyggande behandling om man har anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur. 

De vanligaste behandlingsområdena för är

 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkan, argrynkan)
 • Horisontella rynkorna i pannan
 • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar, skrattrynkor)
 • Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.
 • Vanligaste biverkningar är blåmärken, svullnad eller lokal irritation/rodnad i samband med nålsticket.
 • Lindrig huvudvärk kan uppstå någon/några dagar efter behandlingen då muskulaturen börjar slappna av. 

Det tar två veckor för botoxen till sin fulla verkan. Den verkar olika snabbt från person till person och kan ta ojämt innan de två veckorna gått. Efter två veckor fram till fyra veckor kan man göra en touch up om ojämnhet fortfarande finns kvar eller det inte tagit helt fullt ut.

SkinBooster

Vill du ha lyster och släthet som du kommer se, känna och älska? Restylane Skinbooster kommer att få din hud att kännas fantastisk igen.

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med Restylane Skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer i upp till 12 månader efter den första behandling 

 • Injektionerna ges vanligtvis vid 2-3 behandlingstillfällen med 2-4 veckors mellanrum för att gradvis återställa elasticiteten och slätheten hos din hud
 • Regelbundna underhållsbehandlingar (ungefär var 6:e månad) genomförs efter överenskommelse med din behandlare för att säkerställa att resultatet håller länge

Pink Shooter vitamin Boost

Pink Shooter innehåller Hyaluronsyra som bas och vitamincocktail innehållande: 

Sodium DNA, 10 vitaminkomplex (bland annat B12) 17 Aminosyror, 14 peptidkomlex och glutation (antioxidant). Det i sin tur hjälper till att förbättra vitaliseringscellerna så att du får en föryngringseffekt. 

Med 19 små micronålar på 1mm slussas dessa ämnen varsamt ner i din hud. Detta ger en hud föryngrande lyster och fukt i och med hög koncentration hyaluronsyra och viktiga ämnen för hudens föryngringsprocess och glow.

1 behandling om du vill ha en uppfräschning och lyster alternativt en serie av 2-5 behandlingar för mer djupgående och långvarigt resultat.

 • 1 behandling om du vill ha en uppfräschning och lyster
 • 2-5 behandlingar för mer djupgående och långvarigt resultat. 

Efter behandlingen rekommenderas att låta huden vara det närmaste dygnet. Rengör endast med vatten, pilla inte ansiktet. Undvik solljus och fysisk hård träning, brun utan sol, solning.   

Ultra V Plasma

Ultra V Plasma, säker, effektiv och vetenskapligt beprövad metod för att behandla framförallt överflödig hud ovan samt under ögonlock. Syftet är att återskapa en vaknare blick utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtningstid. 

Kliniska studier har påvisat att värme har en uppstramande effekt av huden. Ultra V Plasma behandlingen baseras på värme energi som penetrerar huden under kontrollerade former för att strama åt de aktuella området. 

Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat. 

Man bör inte utsätta huden för direkt solljus kommande 2 månader efter behandling pg.a att man kan dra åt sig pigment och det kan skapa mörka fläckar, så kallad hyperpigmentering. Man kan skydda med solglasögon eller kläder. Och sedan fortsatt skydda med solfaktor 50 efter behandling. 

Omedelbart efter behandlingen kan en viss svullnad uppstå som går över inom ett par dagar. Full effekt av behandlingen kan förväntas efter cirka en månad. Resultatet är permanent men det går att upprepa behandlingen om ytterligare resultat önskas.

 • Svullnad som kan hålla i sig 3-4 dagar.
 • Små prickar till skorpor i ca 1 vecka. Pilla inte på dem
 • Viss rodnad som kan hålla i sig 4-6 veckor. För vissa kan det ta lite längre tid.
 • Tillfälligt ljusare ton i huden på behandlat område kan upplevas av solbrända kunder samt de med naturligt mörkare pigment. För de som är solbrända kommer det att jämna ut sig, för de som är naturligt mörka i huden finns det en risk att det tar längre tid tills deras pigment återställt sig.

CO2 Carboxy

En helt nålfri CO2 behandling som boostar hudens metabolism och naturliga produktion av syre som ger en djup återfuktning. 

- Akne
- Elasticitet
- Rynkor
- Hudton
- Stora porer
- Svullnad och blåmärken

 • Optimerad för akne-behandling (försiktighet: ska inte användas 2-3 dagar före eller efter akne-behandling - rekommenderas som ett två veckors efterbehandlingsprogram efter 2-3 dagars akne-behandling)
 • Rynk Reducering. Främjar proteinsyntes och metabolism samtidigt som det stimulerar kollagen och elastin. Ökar hudens densitet, vilket förbättrar hudens elasticitet
 • Stimulerar blodcirkulationen och effektiv avfallshantering skapar fin genomskinlig hud. 

CoolShaping

Vad är Coolshaping - fettfrysning? Det är viktigt att veta att fettfrysning inte är en metod för viktnedgång för överviktiga. Vill du däremot uppnå en minskning av fettet på vissa delar av kroppen så är du en idealpatient för Coolshaping.

Metoden bygger vetenskap där man påvisat att om man fryser och därigenom avlägsnar oönskade fettdepåer från kroppen. En eller flera applikatorer appliceras över önskat område och med hjälp av vakuum sugs fettet upp. Fettet kristalliseras av kontrollerad kyla ( minus 10 grader) och dör. Fettcellerna fryses ned effektivt, säkert och permanent och när de är behandlade är de borta för alltid.

Vanligast är 2 behandlingar av ett område, man kan göra 3 behandlingar. Vid en behandling försvinner ungefär 20-25% av fettvävnaden. Färdigt resultat ser man inom 6-12 veckor efter behandling. Det måste gå minst 4-6 veckor mellan varje behandling.

Efter behandlingen kan man fortsätta sin dag som vanligt. Det går även bra att träna direkt efteråt. 

Man kan känna sig lite öm i behandlingsområdet under 1-3 dagar. I somliga fall kan blåmärken och lätt svullnad uppstå.

Tandblekning

Tillsammans med lampan och gelén kan man bleka tänderna upp till mellan 7-10 nyanser vitare. Krävs endast en behandling för synligt resultat! Super Bright använder sig av led ljus som är helt ofarligt

Ett aktivt ämne, väteperoxid tränger ner och oxiderar fria syreradikaler samt bryter ner organiskt material. Emaljen är dock ingen organisk material som därför inte påverkas på något sätt. Ämnet reducerar missfärgningar och ger vitare tänder.Tillsammans med ljuset och väteperoxiden påskyndas blekningen. 

Medlet tränger in i emaljen och reagerar med den missfärgade tandemaljen. Gelen reagerar på emaljytan varvid tandkött och tandemaljen inte angrips.  

Resultatet varierar från person till person beroende på hur ens tänder är

Efter behandlingen kan man ibland uppleva ilningar, men dessa är övergående och försvinner inom ett par par dygn. Man kan även få någon blåsa efter skenan eller gelen, då skenan sitter ganska obekvämt och det är lätta att gelen hamnar i munnen när man försöker svälja. En del patienter kan uppleva en viss flammighet/färgskiftningar eller vita fläckar, men även detta är övergående och försvinner inom ca: 1-2 veckor. Tandköttet kan vara lite ömt och irriterat i några dagar.

Undvik färgad mat och dryck i 3 dygn då blekningsprocessen fortsätter. t.ex: kaffe, te, coca cola, soya, tomatsåser, rödbeter, curry, rödvin, choklad, färgad tandkräm m.m. Undvik även tobak. Drick mycket vatten för att snabbt återställa balansen i tänderna. Vid tandborstning använd "VIT" tandkräm t.ex.Sensodyne och skölj gärna med fluorlösning

Peeling

Vad är kemisk peeling? 

 • En syra med olika molekylstorlekar och styrka
 • Sänker pH värdet på huden och exfolierar
 • Bleker pigmenteringar och jämnar ut hudtonen
 • Rengör huden på djupet
 • Behandlar acne och löder fett i porerna
 • Minskar fina linjer och ökar cellförnyelsen

Pigment Peeling

Kemisk peeling för behandling av hyperpigmenteringar på hudentyper från I-III.

Glow Peeling perfekt till bröllop eller fest

Ger huden extra glow. Påvekar kollagensyntesen, ökar hudens fuktbalans och stoppar formationen av fria radikaler. Ljusar även upp huden genom att hämma melaninsyntesen.

Yellow Peel

- Vitamin A (retinol) Behandlar ålderstecken i huden. Retinol stimulerar hudens förnyelseprocess samt en exfolierande effekt.
- Askorbylglukosid Aktiv form av vitamin C som stoppar fria radikaler och minskar ojämnheter i huden.
- Vitamin B3 (niacin)
Gör att hudcellerna kan ta upp mer fukt.

Dessa tre ingredienser behandlar effektivt hudproblem som hyperpigmenteringar, solskador och ojämn hudton/hudtextur.

Pigment Peeling

Kemisk peeling för behandling av hyperpigmenteringar på hudentyper från I-III.


Acne Peeling

Exfolierar huden utan att torka ut eftersom den har fuktgivande egenskaper och bildar en skyddande film som förhindrar uttorkning. Tack vare dess keratolytiska, talgreglerande och antimikrobiella verkan kan alla typer av akne behandlas. Stimulerar även kollagen och elastin. 
ÄTER DU RECEPTBELAGD AKNEMEDICIN?

Om du äter Roaccutan, Tetracykliner (Antibiotika), Aberela, Differin, Epiduo, Duac, Skinoren.

Vänta 6 månader efter du slutat med receptet.

RISK FÖR PIGMENTERING om du har:

-Behandlats med antibiotika senaste 4 veckorna

-Laser eller vaxning senaste 2 veckorna

-Tvätta ansiktet efter 4-8 timmar.

-Undvik direkt sol en månad efter behandling och använd solskydd

-Ej svettas från porerna på 24 h(duscha, träna, basta, städa m.m.)

-Återfukta huden när den känns torr.

-Ej använda sig av aktiva produkter 3-4 dagar efter behandling.

-EJ pilla i ansiktet.

-Kom ihåg att ALDRIG dra bort hud som flagnar!

de kan ge fläckar som tar längre tid att läka.